Rytmimusiikki

Opetuksen tavoitteena on soittimen teknisten valmiuksien kehittäminen ja rytmimusiikin eri tyylilajeihin tutustuminen ja tyylinmukaisen tulkinnan omaksuminen. Yhteismusisoinnin painotus bändisoittimien opiskelussa on erityisen tärkeää ja Musiikkiopisto Avonian rytmimusiikin opetukseen kuuluukin olennaisena osana AMP-metodi, jonka avulla pyritään madaltamaan käytännön musisoinnin ja teoriatuntien raja-aitaa. 

Opistomme tarjoaa sähkökitaran, sähköbasson, laulun, koskettimien, rumpujen ja teorian opetusta Espoossa Olarin toimipisteessä.

Musiikkiopisto Avonian rytmimusiikin perusteiden opetuksessa käytetään Afroamerikkalaisen musiikin perusteet (AMP) -metodia, jossa teoria- ja säveltapailuopinnot suoritetaan yhteismusisointiin integroituna.

Tunneilla yhdistetään rytmimusiikin teoria, säveltapailu, transkriptio sekä bändisoitto yhdeksi oppiaineeksi. Viikottainen oppitunti koostuu teoria-osuudesta ja bändiosuudesta.

Kirjan materiaali kattaa musiikkikoulun perustason. Käytäntöosiossa soitetaan bändin jäsenenä kappaleita, joiden avulla opiskellaan teoriaosiossa käytyjä asioita. Bändiosuuden tavoitteita ja keskeisiä sisältäjä ovat oman roolin ymmärtäminen osana yhtyeen sointia.

Rytmimusiikissa instrumenttiopinnoissakin käydään asioita nimenomaan bändisoiton kannalta, koska yksittäinen instrumentti on osa isompaa soivaa kokonaisuutta eli bändiä. Esiintymiset kuuluvat olennaisena osana opintokokonaisuuteen.

AMP

Musiikkiteknologia

Musiikkiteknologian perusopinnot antavat oppilaalle valmiudet tuottaa, tallentaa, muokata ja lähettää musiikkia digitaalisesti tietokoneympäristössä. Opetuksen pääpaino keskittyy nuotinnukseen ja digitaalisen äänen käsittelyyn, äänittämiseen ja muokkaamiseen.

 

Musiikkiteknologian perusopintojen myötä oppilas oppii hallitsemaan opetuksessa käytettävien laitteistojen toimintaperiaatteet ja ymmärtää opetettavaan aineeseen liittyvien käsitteiden, laitteiden, työtapojen ja asioiden yleisimmin käytössä olevat termit ja sanaston.


Musiikkiteknologiaopinnot tukevat oppilaan oman soittimen kehittymistä, antavat valmiudet tehdä omaa musiikkia ja toimimaan nykypäivän musiikkikentällä.

 
 Musiikkiteknologian opinnot koostuvat seuraavista opintokokonaisuuksista:
  • Musiikkiteknologian perusteet
  • Studiotyön perusteet
  • Äänentoiston perusteet
 
Peruskurssien jälkeen oppilas osaa kirjoittaa musiikkia midipohjaisella nuotinnusohjelmalla, äänittää eri instrumentteja, editoida ja muokata ääntä ts. ”miksata”, luoda valmiista musiikkimateriaalista äänitiedostoja eri formaatein, siirtää ja ladata ääntä internettiin, tietokoneiden ja äänilaitteiden välillä. Perusopintoihin sisältyvät studiotyön ja äänentoiston peruskurssit.
 Studiotyön peruskurssi antaa oppilaalle käsityksen studiossa työskentelystä. Äänentoiston peruskurssilla opetellaan äänen vahvistamisen ja konserttitilanteen tallentamisen perusteet.

Klassisen ja rytmimusiikin ryhmissä huomioidaan opintolinjojen erityistarpeet. Musiikkiteknologian opinnot sisältyvät musiikkiopisto Avonian oppilailla lukukausimaksuun.

Instrumentit

Ukulele

Ukulele on Havajilla kehitetty näppäilysoitin. Rakenteeltaan se on kuin pienikokoinen kitara.. Suositeltu aloitusikä on 7–8 vuotta. Ukuleletunneilla opetellaan perussointuja, helppoja komppeja, näppäilyä sekä nuottien lukemista. Avoniassa ukulelen soittamista voi opiskella yksityistunneilla tai ryhmässä. Ukulelen opiskelu kehittää motorisia taitoja sekä musiikin hahmottamista ja antaa hyvän pohjan musiikkiharrastukselle.
Ilmoittaudu

Teräskielinen akustinen kitara

Teräskielinen akustinen kitara on keskeinen pop/rock-musiikissa ja sopii erinomaisesti soolo- tai säestysinstrumentiksi. Kieliä voi soittaa plektralla tai sormilla. Suositeltu aloitusikä on 7–8 vuotta. Teräskielinen akustinen kitara eroaa klassisesta kitarasta rakenteessa, äänessä ja kielissä.
Ilmoittaudu

Sähkökitara

Sähkökitara on vakiinnuttanut asemansa pop/rock-musiikissa monipuolisena ja ilmaisuvoimaisena soittimena. Se toimii sekä säestys- että melodiasoittimena. Vahvistimien ja efektipedaalien avulla ääntä voi muokata monin tavoin. Suositeltu aloitusikä on 7–8 vuotta.
Ilmoittaudu

Piano/keyboard

Piano/keyboard tunneilla tutustutaan rytmimusiikin tyyleihin ja opitaan soittamaan sekä pianoa että sähköisiä kosketinsoittimia, kuten syntetisaattoreita. Kosketinsoittajat osallistuvat myös bändi- ja teoriaopetukseen (AMP), jossa yhtyesoitto on keskeinen osa oppimista. Pianonsoiton voi aloittaa jo 4-vuotiaana, lapsen valmiuden mukaan.
Ilmoittaudu

Rummut

Rumpujen soiton voi aloittaa 6–7-vuotiaana, ja se sopii erityisesti rytmistä ja motoriikasta kiinnostuneille. Tunneilla opetellaan soittotekniikkaa ja keskeisiä säestyskomppeja. Yhtyesoitto on rumpalille tärkeää, sillä rummut ovat ensisijaisesti osa yhtyettä
Ilmoittaudu

Sähköbasso

Sähköbassotunneilla tutustutaan soittimen eri tyyleihin ja soittotapoihin. Vaikka sähköbasso on noussut myös solistiseksi soittimeksi, se on ensisijaisesti säestyssoitin. AMP-bändeissä oppilaat pääsevät harjoittelemaan yhteissoittoa heti perustaitojen oppimisen jälkeen. Suositeltu aloitusikä on 7–8 vuotta.
Ilmoittaudu

Musiikkiteknologia

Musiikkiteknologian perusopinnot antavat oppilaalle valmiudet tuottaa, tallentaa, muokata ja lähettää musiikkia digitaalisesti tietokoneympäristössä. Opetuksen pääpaino keskittyy nuotinnukseen ja digitaalisen äänen käsittelyyn, äänittämiseen ja muokkaamiseen.

Musiikkiteknologian perusopintojen myötä oppilas oppii hallitsemaan opetuksessa käytettävien laitteistojen toimintaperiaatteet ja ymmärtää opetettavaan aineeseen liittyvien käsitteiden, laitteiden, työtapojen ja asioiden yleisimmin käytössä olevat termit ja sanaston.

Musiikkiteknologiaopinnot tukevat oppilaan oman soittimen kehittymistä, antavat valmiudet tehdä omaa musiikkia ja toimimaan nykypäivän musiikkikentällä.

 

Musiikkiteknologian opinnot koostuvat seuraavista opintokokonaisuuksista:

  • Musiikkiteknologian perusteet
  • Studiotyön perusteet
  • Äänentoiston perusteet
 

Peruskurssien jälkeen oppilas osaa kirjoittaa musiikkia midipohjaisella nuotinnusohjelmalla, äänittää eri instrumentteja, editoida ja muokata ääntä ts. ”miksata”, luoda valmiista musiikkimateriaalista äänitiedostoja eri formaatein, siirtää ja ladata ääntä internettiin, tietokoneiden ja äänilaitteiden välillä. Perusopintoihin sisältyvät studiotyön ja äänentoiston peruskurssit. Studiotyön peruskurssi antaa oppilaalle käsityksen studiossa työskentelystä.

 

Äänentoiston peruskurssilla opetellaan äänen vahvistamisen ja konserttitilanteen tallentamisen perusteet. Klassisen ja rytmimusiikin ryhmissä huomioidaan opintolinjojen erityistarpeet. Musiikkiteknologian opinnot sisältyvät musiikkiopisto Avonian oppilailla lukukausimaksuun.

Opinnot on tarkoitettu musiikkiopinnoissa pidemmällä oleville oppilaille.

Opetuksen pääpaino keskittyy nuotinnukseen ja digitaalisen äänen käsittelyyn, äänittämiseen ja muokkaamiseen.

Musiikkiteknologia – lukujärjestys

Villa Breidablick / Robert Ruohola

 

  • Musiikkiteknologia
    19.15-20.15
Musiikkiopisto Avonia
Kannusillanmäki 6
02770 
Espoo

Kanslia
ma-pe klo 9.00 – 16.15
010 420 1083
kanslia@avonia.fi

”Oppiminen tapahtuu parhaiten yhdessä tekemällä ja positiivisten tunne-elämysten kautta.”